Hoppa till sidans innehåll

Om Mighty Marsh Run


Mighty Marsh Run - vad är det? Stora moss loppet... ja det är namnet på trail-loppet som går samtidigt som DM sprintstafett, DM sprint och High Chaparral-sprinten i orientering helgen den 10-11 juni 2017. Mighty Marsh Run arrangeras för andra året. Det blev en uppskattad tävling förra året, så nu laddar vi för en ny utmaning. Vi tycker att miljön runt High Chaparral är så häftig så vi fick ide´n att skapa ett trail-lopp som ett bra komplement till de sprint-orienteringarna som arrangeras lördag och söndag.

Trail-lopp ligger ju helt rätt i tiden och vi kan bjuda på en mycket varierande bana som mäter cirka 2,5 km. Sträckningen går längs öppen böljande tallskog, mjuka barrstigar, mer eller mindre öppen mosse, passerar ett par vattenhål och avslutas med lite sandlöpning. Beroende på ålder kan man springa 1, 2 eller 4 varv på banan.

MMR vänder sig till alla som tycker det är kul att springa och inte har något emot att bli lite blöt och lerig. Alla från glada motionärer till elitlöpare är välkomna. Varför inte samla ihop jobbarkompisarna, grannarna eller familjen och utmana er själva på ett garanterat annorlunda och kul lopp. Är ni 3 personer som springer 10 km så kan ni dessutom delta i lagtävlingen.

Och som sagt, på lördag och söndag arrangeras sprint-orienteringar. På söndagen från samma arena som MMR. Så varför inte testa en orienteringsbana, det går att anmäla sig på plats och det finns banor av varierande svårighetsgrad. Arrangörer kan förklara hur det går till om du är osäker...

High Chaparral erbjuder inträde till nöjesanläggningen för endast 100 kr om du deltar i något av loppen. Det gäller både lördag och söndag (100 kr/dag). Barn kortare än 1 meter går in gratis, så passa på att upplev lite riktig western-känsla i en av nordens största nöjesparker. High Chaparral erbjuder också många olika boendeformer för er som vill övernatta!

Mycket välkomna till MMR

Uppdaterad: 04 FEB 2017 15:10 Skribent: Lars-Göran Larsson

HC-sprinten

BSOK

KONTAKT

Kenneth Waltersson

070-5213059

Epost MMR

Samarbetspartners:

 high-chaparral-logo

ravelli_vit-01

Sponsorer


Bredaryd

Elajo

RapidPRF

Talent Plastics

Smålänningen

Ewes
Nyby
Metall AB Källström Nilsson
Winsth Golv
Värnamo Energi